НОВИНИ

Повече слънчеви часове в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 01.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В западната половина от страната през нощта ще бъде ясно и почти тихо, в сутрешните часове утре температурите ще се понижат под 5° и ще има условия за слани. На изток ще е облачно и мъгливо и с по-високи температури - между 12° и 15°.

В съботния ден над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, докато в източните райони облачността ще е значителна, но до вечерта ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Дневните температури ще са между 16° и 21°.

На морския бряг още преди обяд видимостта ще се подобри, а до вечерта и облаците ще се разкъсат. Максималните температури ще са от 17° до 19°. Вълнението на морето ще остане бурно и вълните ще достигат височина до 2 метра и половина.

По високите планински върхове утре минималните температури ще са отрицателни, но през деня ще са около 3 - 4° над нулата.

В планините ще се редуват слънце и облаци, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър.

Хладно за октомври ще остане времето навсякъде на Балканите, особено в източните и южните райони. На изток ще има повече облачност, докато над западната и централната част от полуострова ще е предимно слънчево.

Силен вятър и значителни валежи утре на Британските острови и в Северозападна Франция. Дъжд ще вали и на Скандинавския полуостров, също и на места в Испания и Италия.

В близките дни у нас в повечето райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще се повишават, но в много райони минималните ще са под 10° и ще има условия за слани, а в източните части от страната сутрин видимостта ще бъде намалена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: След 5 октомври ще вземем нашите решения за президентските избори
Мустафа Карадайъ: След 5 октомври ще вземем нашите решения за президентските избори
Стефан Янев назначи Александър Пулев за зам.-министър на транспорта
Стефан Янев назначи Александър Пулев за зам.-министър на транспорта