НОВИНИ

ПП-ДБ внесе кандидатурата на Станимир Михайлов за управител на НЗОК

внесе кандидатурата станимир михайлов управител нзок
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 17.07.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Боянов Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса.

НС прие процедурни правила за избор на управител на НЗОК

В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването.

Станимир Боянов Михайлов е завършил висше образование с образователна степен „Магистър” и с призната квалификация „Икономист”. Има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия. Той е член и съучредител на Българо-Португалската търговска Камара. Михайлов има опит и в сферата на здравното осигуряване.

От февруари 2022 е председател на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като независим член и до настоящия момент. Работи активно за развитие на дейността на болницата, подобряване на финансовото ѝ състояние и привличането на висши медицински кадри.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома удължи договора на Ел Шаарауи до 2025 година
Рома удължи договора на Ел Шаарауи до 2025 година
Втори пореден месец на дефлация в страната
Втори пореден месец на дефлация в страната