НОВИНИ

ПП ще надграждат коалицията с ДБ, остават конструктивна опозиция в парламента

ПП-ДБ
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 08.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

От Националния съвет на "Продължаваме Промяната" са одобрили курс за консолидация и надграждане на коалицията с "Демократична България". Това се казва в съобщение на партията, разпространено до медиите.

На днешното си заседание ПП са обсъдили резултатите от последните парламентарни избори. Членовете на Националния съвет са одобрили стратегия за развитие на политическа партия "Продължаваме Промяната" за 2024 г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев.

"ПП ясно се позиционира като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани", уточняват от Националния съвет.

Членовете на НС са потвърдили необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Националният съвет на ПП е обсъдил и одобрил курс за консолидация в рамките на коалиция с "Демократична България" и даване на мандат на двамата съпредседатели и на Николай Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с "Демократична България".

Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

От ПП отново повтарят позицията си по отношение на 50-ия парламент - не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и остават конструктивна опозиция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майката на децата, яли бисквити с канабис, също е в болница
Майката на децата, яли бисквити с канабис, също е в болница
Убийството в Цалапица: Съдът остави в ареста близнаците Динкови
Убийството в Цалапица: Съдът остави в ареста близнаците Динкови