НОВИНИ

Предимно слънчево време почти в цялата страна

слънчево време задават валежи
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 23.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден ден времето ще се задържи предимно слънчево, с повече облаци и вероятност за превалявания само на отделни места в западната половина от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който до края на деня ще се ориентира от югоизток.

Остава опасно горещо с максимални температури днес между 33° и 38°, в София - около 33°, малко по-ниски по Черноморието.

По-малко горещо ще бъде утре - температурите ще се понижат с около градус, но въпреки това в по-голямата част от страната остава в сила предупреждение - код жълто.

Сравнително сухото време в последните дни продължава да създава предпоставки за възникване на пожари. В районите в червено рискът днес и утре е екстремален.

Предимно слънчево ще се задържи и утре, а превалявания и гръмотевици се очакват в планинските райони и в Източна България. Ще духа слаб северозападен, в източната половина от страната, включително и по Черноморието - до умерен североизточен вятър. Там ще бъде предимно слънчево с максимални температури от 29° до 32°.

Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето салбо ще се усили - до 2-3 бала. В планините денят ще започне със слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали в отделни райони се очакват и гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток.

Слънчево и горещо ще бъде времето и на Балканите през първата половина на деня. След обяд и там ще има райони с валежи и гръмотевици.

У нас, до края на седмицата ще бъде по-често слънчево. Изолирани превалявания се очакват в петък, в Източна България и в планините, както и в събота - в югозападните планински райони. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с два бронзови медала на световно първенство по таекуон-до ITF
България с два бронзови медала на световно първенство по таекуон-до ITF
Ал-Насър спечели двубоя си в Шампионска лига в добавеното време, Роналдо не сдържа нервите си
Ал-Насър спечели двубоя си в Шампионска лига в добавеното време, Роналдо не сдържа нервите си