НОВИНИ

Предимно слънчево време през почивните дни

предимно слънчево време почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 26.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, а през втората половина на деня с купеста облачност и превалявания, вече главно в отделни райони от Западна България. Максималните температури ще са между 26° и 31° , в София 26°.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода - около 21°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините в часовете до обяд, но и там по-късно ще се развива купеста облачност, като на отделни места ще има слаби превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в планинските ни курорти ще са от 14° на Алеко до 23°-24° в Банско и Добринище, а по най-високите върхове – около 8°-9°.

През почивните дни в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще отслабне, в неделя почти в цялата страна ще стихне. В понеделник в много райони ще бъде горещо с максимални температури на места до 32°-34°. В следобедните часове ще има повече купеста облачност, но почти без превалявания. Във вторник температурите ще останат високи, но ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов рекорд: 166 положителни проби за COVID-19 за денонощието
Нов рекорд: 166 положителни проби за COVID-19 за денонощието
Българи под карантина в Мондрагоне - в сблъсъци с местни жители и полиция (Снимки)
Българи под карантина в Мондрагоне - в сблъсъци с местни жители и полиция (Снимки)