НОВИНИ

Преизбраха Илхан Кючюк за съпредседател на АЛДЕ

bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 04.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Партията на европейските либерали АЛДЕ преизбра евродепутата от ДПС Илхан Кючюк за съпредседател на на 42-ия конгрес на европейските либерали в Дъблин.

По време на конгреса бяха обсъдени предизвикателствата пред Съюза и приоритетите на Европа преди следващите европейски избори. Сред ключовите теми, по които дебатираха либералните лидери бяха бъдещето на Европа, енергийните доставки, войната в Украйна и пътя към мира. От АЛДЕ оформиха либералния отговор на предизвикателствата, стоящи пред Европа като единодушно заявиха желание за единство.

В своята реч Кючюк поздрави делегатите от повече от 60 либерални партии, които членуват е АЛДЕ за гласуването доверие и очерта перспективите за бъдещето на либералите и ролята им в оформянето на Европа утре.

"Пред нас стоят огромни предизвикателства. Либералното семейство не само има думата за това как да отговорим на тях, но нашата сила е навременното действие. Ние работим ръка за ръка с гражданите. И днес отново трябва да покажем същата категоричност и сила, която притежаваме, това е повратният момент в Европа", заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Тевес обяви края на кариерата си
Карлос Тевес обяви края на кариерата си
Как изглежда БНБ отвътре? (ГАЛЕРИЯ)
Как изглежда БНБ отвътре? (ГАЛЕРИЯ)