НОВИНИ

През следващата седмица ни очаква пролетно време

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 13.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Понижението на температурите продължи и днес – след 10 градуса в столицата вчера, днес максималната е 6. Най-студено беше в района на Монтана и Драгоман – 4 градуса, а най-високата температура е в Сандански – 14 градуса, но след захлаждането през почивните дни, през следващата седмица отново ни очаква пролетно време.

През нощта облачността ще остане значителна и в крайните западни райони ще прехвърча сняг. В сутрешните часове главно в равнините и котловините, видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Утре през деня над Западна България ще се задържи облачно, докато над Източна към следобеда вече ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

Над планините облачността ще е значителна. В масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад.

В Западна Европа ще е ветровито, с валежи от дъжд, в планините – от сняг. Обилни валежи, предимно от сняг, ще има в южните райони на Скандинавския полуостров и Финландия. Над по-голямата част от Централна Европа ще е слънчево.

На Балканите слаби валежи, от дъжд и от сняг, ще има в северозападните райони и по адриатическото крайбрежие. На полуострова започва затопляне, но ще е все още слабо. То ще се усети у нас по-чувствително в четвъртък, когато максималните температури ще са между 10° и 15°.

Още от началото на седмицата вятърът ще е от югозапад и с него температурите ще се повишават. Повече слънчеви часове ще има във вторник и четвъртък, през останалите дни ще преобладава облачно време, в петък ще превали и дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конвои на свободата и в Белгия и Финландия
Конвои на свободата и в Белгия и Финландия
Какво е любовта - говорят децата
Какво е любовта - говорят децата