НОВИНИ

Президентът на минифутбола в България посети Азербайджан, която иска да вземе следващото Европейско първенство

президентът минифутбола българия посети азербайджан иска вземе следващото европейско първенство
Снимка: БА Минифутбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 28.07.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) Борислав Александров направи официална визита в Азербайджан във връзка с евентуалното домакинство на тази страна на следващото Европейско първенство.

Ръководствата на Световната и Европейската федерация по минифутбол посетиха Баку, за да преценят спортните комплекси там и дали са подходящи за кандидатурата на страната за домакин на следващия шампионат на Стария континент.

Александров, заедно с Филип Джуда, президент на Световната федерация по минифутбол (WMF) и Петър Кралик, вицепрезидент на Световната федерация по минифутбол (EMF) оформяха инспекционната група. Те огледаха няколко спортни комплекса, разположени в Баку във връзка с листа за кандидатстване.

Ръководството на WMF и EMF, подчертавайки наличието на достатъчно спортни съоръжения за организиране на Евро 2024 в Баку, високо оцени шанса за домакин на континенталното първенство на столицата на Азербайджан.

На финала гостите изразиха, че вярват, че събитието ще се проведе на престижно ниво, при положение че правото да бъде домакин на европейското първенство ще бъде поверено на Баку. След обиколката на спортните съоръжения, те имаха и официална среща с министъра на младежта и спорта на Азербайджан Фарид Гайбов. Трябва да се отбележи, че страната успя да привлече вниманието на целия свят със спечелената титла от Европейското първенство в Кошице през тази година.

Азербайджан винаги е имал традиции в тази разновидност на футболната игра и неслучайно спечелиха и титлата в Кошице. На същото първенство България завърши на трето място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майката на момчето, което колабира заради райски газ и алкохол: Много страшно беше
Майката на момчето, което колабира заради райски газ и алкохол: Много страшно беше
Хотелиер постави чадъри и шезлонги на безстопанствен плаж
Хотелиер постави чадъри и шезлонги на безстопанствен плаж