НОВИНИ

Продължава издирването на 12-годишния Александър

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
06:01, 14.11.2022 (обновена)
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Близък на семейството заяви, че момчето от клипа, разпространен вчера следобед, не е Александър. Разглеждат се и други сигнали, следят се всички камери в града.

39 сигнала са получени за 12-годишния Сашко до момента, но резултат все още няма. Детето е в неизвестност вече повече от 71 часа. Всички записи от видеонаблюдението в града се преглеждат постоянно и решенията как да продължи търсенето се променят с часове. Затова е изключително важно всеки, който има информация, да я предава веднага.

"Малкият Сашко е обявен на територията на цяла България, не можем да конкретизираме отделни региони, навсякъде. Версиите са повече от една, има досъдебно, работи се по много версии", каза Павел Млеканов, старши комисар, директор на ОД МВР Перник.

"До момента не са събрани доказателства, които да сочат, че детето е жертва на престъпление.

Разпитани са бащата и други близки на детето. Най-вероятно днес от Гърция ще пристигне и майка му. Появилото се клипче, в което се вижда, че дете си играе с котка в близост до паркинг беше лъч надежда в разследването. Според близък на семейството обаче това категорично не е Сашко.

"Бащата се е подвел, според мене и според хора, които познаваме Александър, защото и той е вече безкрайно уморен, емоцията му дойде в повече. Определено това на клипа не е Александър. Той не е сочила, на клипа детето не е със сиво яке", каза Марио Антонов, близък на бащата.

Сашко е изчезвал и друг път, но никога за толкова дълго. Според хората, които го познават, не би тръгнал с непознати. От Планинската спасителна служба казват, че щом са на терен, то шансове за детето все още има. Вече са обиколили 75% от планината, където се предполагаше, че е Сашко.

"Преди около 5 - 6 години на Витоша, последната ни акция с дете с аутизъм, пак след 3 денонощия беше намерено живо", заяви Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служда към БЧК.

Освен планинската служба, в издирването участват жандармерията, полицията и аварийното звено към Столичната община.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

"Нашата техника с която разполагаме ще помогне да огледаме сигналите за шахти и затворени помещения, които са по-трудно достъпни, за да можем да проверим с нашата камера, която е за търсене и спасяване", каза Красимир Димитров, директор „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

В акцията участват и над 100 доброволци, някои от тях остават и през нощта. Появи се и предложение децата на възрастта на Сашко , да останат за един ден вкъщи, за да спрат фалшивите сигнали.

По темата работят Светозар Костадинов, Карина Караньотова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
77 са новите случаи на коронавирус
77 са новите случаи на коронавирус
Седмицата стартира с мъгли и слънчево време
Седмицата стартира с мъгли и слънчево време