НОВИНИ

Проливни валежи през нощта и утре

проливни валежи нощта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 16.05.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат в широки граници – от около 18° на морския бряг до 28 - 29° на отделни места в страната. В следобедните часове ще остане ветровито и предимно облачно, но валежи и гръмотевици ще има все още главно в Западна България.

През нощта ще превали и в останалата част от страната, най-късно в Източна България. Минималните температури утре в повечето райони ще бъдат ще бъдат от 11° до 14°, в София - около 9°.

С валежи ще бъде и утре, на много места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки.

Максималните температури ще останат в широки граници, но ще се понижат и ще бъдат от около 15° в Северозападна до 23 - 24° на места в Южна България, в София - около 18°.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще има валежи от дъжд, временно интензивни и придружени от гръмотевици, а по най-високите върхове отново ще превалява сняг. Ще духа умерен, по билата - временно силен източен вятър.

Ще продължи да вали на много места в страната и в четвъртък, по-интензивно в планинските райони, а захлаждането ще продължи. През следващите дни максималните температури отново ще се повишат. Ще има повече слънчеви часове и само следобедни превалявания, вече предимно слаби.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха младежи, подготвяли умишлен палеж във Варна
Арестуваха младежи, подготвяли умишлен палеж във Варна
БФС публикува програмата до края на сезона: Левски - ЦСКА в последния кръг на 7 юни
БФС публикува програмата до края на сезона: Левски - ЦСКА в последния кръг на 7 юни