НОВИНИ

Проливните валежи в цялата страна ще продължат и утре

проливен дъжд софия снимки
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 10.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с проливни валежи и гръмотевични бури. Най-голямо остава количеството, паднало през последните дни, до 18.00 часа днес, в София - 65 литра на кв. метър, като в автоматичните станции в квартал "Младост" и "Симеоново" само днес са измерени 19 литра, а в Южния парк - 27 литра на кв. метър.

Предупреждение от първа и втора степен за локално интензивни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки остава в сила и през следващото денонощие, вече в цялата страна.

Максималните температури утре ще са между 20° и 25 °, в София - около 21°. Ще духа слаб в източните райони - умерен североизточен вятър.

Облачно, на много места с интензивни валежи, в отделни райони придружени и от гръмотевици ще бъде и по Черноморието. Вятърът ще е умерен, от изток.

Максималните температури ще са между 20° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще има значителни валежи и гръмотевични бури. Ще бъде и ветровито с умерен и силен източен вятър.

Не само у нас, с валежи от дъжд, на места значителни, с гръмотевични бури и условия за градушки ще бъде и почти навсякъде на Балканите, с изключение на крайните северозападни райони. Причината средиземноморски циклон, който се изтегля на изток, но ще определя времето на полуострова, включително и в нашата страна, и в неделя, когато отново ще има райони с гръмотевични бури, значителни по количество валежи, на места и градушки.

Вероятността за интензивни явления е голяма за Северна и Източна България. През първата половина от следващата седмица ще има повече слънчеви часове, но и отново валежи, на места интензивни, но вече в по-малко райони в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ЦСКА се надяват преговорите за нов стадион да продължат, въпреки оставката на спортния министър
От ЦСКА се надяват преговорите за нов стадион да продължат, въпреки оставката на спортния министър
Футболните ни национали вече 21 поредни мача не познават вкуса на победата извън родината
Футболните ни национали вече 21 поредни мача не познават вкуса на победата извън родината