НОВИНИ

Протестно автошествие тръгна към граничния пункт "Калотина"

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
13:16, 09.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
протестно автошествие тръгна граничния пункт калотина

10-ина коли на "Отровното трио" потеглиха преди обяд към граничен пункт "Калотина".

С тях е адвокат Николай Хаджигенов. По негови думи останалите двама - Арман Бабикян и Велислав Минеков са по други магистрали.

На 20 метра от границата с "Калотина" те бяха спрени от пътни полицаи, които провериха документите им.

Към 13:00 ч. те тръгват към граничния пункт. По думите на адвокат Хаджигенов отиват към границата, за да напълнят багажниците на колите си със пари от Цветан Василев. Имали намерение да ги броят банкнота по банкнота и по сериен номер. Това той шеговито обясни, че е по повод на обвиненията, че протестите им са платени.

Към 13:30 ч. колоната автомобили на "Отровното трио" е на около 15-ина километра от границата с "Калотина". Движи се много бавно, с 20 км в час. Това доведе до дълга колона от автомобили в посока на Калотина. Движението по двупосочния път към границата се утежнява и от силния дъжд, който пада в момента.

Към 14:15 ч. колоната от автомобили на "Отровното трио" стигна до границата със Сърбия. Засега няма блокада на границата, но има дълга колона от автомобили и тирове, която се образува заради бавното каране на автомобилите на протестиращите. Заканват се, че ще останат тук, докато получат оставката на премиера Борисов и на главния прокурор Гешев. Твърдят, че днес ще има блокади и на други магистрали в страната. Не казват какви ще са конкретните им действия оттук-нататък на границата със Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха от болницата първата оздравяла пациентка от дом "Възраждане“ в Русе
Изписаха от болницата първата оздравяла пациентка от дом "Възраждане“ в Русе
Изложбата "Татарската плячка" гостува в Двореца в Балчик
Изложбата "Татарската плячка" гостува в Двореца в Балчик