НОВИНИ

ПСВ и Арсенал не се победиха в последния кръг на група "В" в ШЛ, Ланс се добра до Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:47, 12.12.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Шампионска лига
псв арсенал победиха последния кръг група ланс добра лига европа
Слушай новината

Отборите на ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха наравно 1:1 в среща от последния кръг на група "В" в Шампионската лига, играна в Нидерландия.

На "Филипс Стейдиъм" двата тима изиграха равностойна среща, която на практика беше без значение за тях, тъй като още преди първия съдийски сигнал лондончани си бяха гарантирали първото място в подреждането, докато техният съперник беше сигурен за второто място.

Именно това позволи на наставника на гостите Микел Артета да заложи на по-експериментален състав, който в началните минути беше поставен под натиск от страна на ПСВ, но постепенно намери правилния ритъм и в края на първата част поведе чрез Еди Нкетия, който реализира своя дебютен гол в Шампионската лига.

Скоро след почивката обаче "филипсите" изравниха, а точен за тях бе Йорбе Вертесен, който през първото полувреме бе уцелил греда.

До края и двата тима имаха своите шансове да стигнат до успеха, като дори един гол на Арсенал бе отменен, но в крайна сметка мачът завърши при резултат 1:1.

По същото време във Франция Ланс надигра като домакин Севиля с 2:1 и така се пребори за третото място в подреждането и право на участие в Лига Европа през следващата пролет.

Пшемислав Франковски даде аванс на "кърваво-златните" с гол от дузпа в 63-ата минута, но на свой ред Серхио Рамос реализира от бялата точка, за да възстанови равенството малко по-късно.

Дълбоко в добавеното време на срещата обаче Анжело Фюлжини донесе победата на своя тим, след като отборът на Ланс се възползва от грешка на андалусийци при изнасянето на топката.

Така, Арсенал приключва като победител в тази група "В" с 13 точки, следван от ПСВ Айндховен с 9, като и двата тима продължават към осминафиналите в Шампионската лига. Ланс остава трети с 8 пункта и напролет ще играе в Лига Европа, детронирайки Севиля, който спечели трофея в тази надпревара през миналия сезон, но през този напуска евротурнирите още преди Нова Година, след като остана на последното място в тази група с едва 2 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хорът към Националната художествена академия чества 15-годишен юбилей с празничен концерт в София
Хорът към Националната художествена академия чества 15-годишен юбилей с празничен концерт в София
Спартак Плевен отстъпи на литовския Ювентус в ENBL
Спартак Плевен отстъпи на литовския Ювентус в ENBL