НОВИНИ

Работна среща за действия при повишен миграционен натиск е проведена в МВР

работна среща действия повишен миграционен натиск проведена мвр
Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
11:32, 20.08.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

В изпълнение на решенията, взети по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев, на 19 август в МВР е проведена работна среща във връзка с действията при повишен миграционен натиск по държавните граници на страната с Република Турция и Република Гърция.

Срещата е била ръководена от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В нея са участвали министърът на отбраната Георги Панайотов, министърът на външните работи Светлан Стоев и ръководителите на службите за сигурност.

По време на работната среща всеки от присъстващите е представил доклад по линия на компетентностите на ръководената от него структура за състоянието и възможностите за противодействие на миграционния натиск по държавните ни граници и във вътрешността на страната.

Набелязани са конкретни действия във връзка със защита на националната сигурност. Взето е решение за провеждане на регулярни срещи съобразно динамиката, свързана с миграционните процеси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Циципас и Зверев се класираха за 1/4-финалите в Синсинати
Циципас и Зверев се класираха за 1/4-финалите в Синсинати
Столичната полиция търси собственика на намерена сума пари
Столичната полиция търси собственика на намерена сума пари