НОВИНИ

Радостин Василев излезе от НСлС с повдигнато обвинение

Николай Минков
от Николай Минков
10:06, 05.06.2023 (обновена)
16787
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата повдигна обвинение на независимия депутат Радослав Василев за опит за принуда, след като той доброволно се отказа от имунитета си. На излизане от следствието на Софийската градска прокуратура Василев определи обвинението като скалъпено и поясни, че не му е наложена мярка за неотклонение.

По малко от 20 минути Радостин Василев престоя в следствието на Софийската градска прокуратура, където беше призован във връзка с разследването за заплахи и опита за принуда към бившия депутат от ИТН Христинка Иванова преди година.

"Идвам сам, дори без адвокат. Не се притеснявам. Нямам агитка като Бойко Борисов", коментира Василев.

Предявеното обвинение Василев определи като опит за сплашване.

"Политическата класа, на която аз обявих война през последната година и с ИТН, и сега разкрих истината с ПП и тази порочна коалиция, ще ми носят едни скалъпени обвинения, които са просто едни натиск срещу мен и шантаж. На всички е ясно, че това няма как да име и нищо няма да ми се случи. Пореден срам за прокуратурата".

Василев съзря съвпадение между обвинението и връщането на изпълнения втори мандат.

"На едни им връчват мандат, на други - обвинения. Единствените хора, на които нищо не им връчват, е българският народ, който гласува за една промяна, която в момента се коалира с ГЕРБ и с г-н Пеевски ще правят конституционно мнозинство. Това е първото конституционно мнозинство на мафията и коалицията най-вероятно ще се казва "ГЕПИ".

Обясни, че решението да огласи записа от националния съвет на ПП било лично негово и няма замесени служби. Предоставил е таблета си на разследващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Напускането на Бензема беше изненада, ще имаме конкурентен отбор и през следващия сезон
Карло Анчелоти: Напускането на Бензема беше изненада, ще имаме конкурентен отбор и през следващия сезон
Премиерът Гълъб Донев отчете мандата на служебния кабинет
Премиерът Гълъб Донев отчете мандата на служебния кабинет