НОВИНИ

Рафаел Надал няма да защитава титлата си на Ролан Гарос, намекна за край на кариерата

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:20, 18.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
рафаел надал защитава титлата ролан гарос намекна кариерата
Снимка: БТА
Слушай новината

Рекордьорът по титли от турнира Ролан Гарос Рафаел Надал обяви, че през 2023 година няма да вземе участие в турнира в Париж.

Испанецът даде пресконференция днес, в която заяви, че травмата, която получи още на Australian Open през януари продължава да го измъчва и именно тя е причината да не видим "Краля на клея" във френската столица през този сезон.

"След контузията, която получих в Австралия, не успях да се възстановя, според очакванията. "Ролан Гарос" става невъзможен за мен. Няма да мога да бъда там след толкова много години, а знаете какво означава това събитие за мен", заяви Рафаел Надал.

В своята кариера "Матадора" е печелил титлата от Ролан Гарос общо 14 пъти - 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022.

По време на днешното си изявление Надал сподели и една далеч по-тревожна новина за неговите привърженици, тъй като по негови думи "все още не знае кога ще може да се завърне на тренировъчния корт". 36-годишният испанец намекна още, че може да прекрати кариерата си през следващата 2024 година.

"Не искам да казвам нещо и после да правя друго. Целта ми е да спра, за да си дам възможност да се насладя на следващата година, която най-вероятно ще е последна за мен в професионалния тенис. Това е идеята ми, но не мога да кажа на 100% какво ще се случи. Идеята ми е да се насладя и да се сбогувам с всички турнири", заяви Надал.

Рафаел Надал е притежател на общо 22 трофея от Големия шлем, като по този показател дели първото място с Новак Джокович. Общо в своята кариера пък левичарят от Майорка може да се похвали с 92 титли на ниво АТР.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Емили Тротинетката излиза от ареста срещу парична гаранция
Окончателно: Емили Тротинетката излиза от ареста срещу парична гаранция
Пътища в Северна Италия остават блокирани заради тежките наводнения
Пътища в Северна Италия остават блокирани заради тежките наводнения