НОВИНИ

Разкриха две лаборатории за марихуана, задържани са четирима, други двама се издирват

разкриха две лаборатории марихуана задържани четирима двама издирват
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 31.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на пловдивските криминалисти е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество.

На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.

В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата.

В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта.

При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж. Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба по частен дом в димитровградското село Брод
Стрелба по частен дом в димитровградското село Брод
Европейският съд по правата на човека задължи България да изплати над 330 000 евро обезщетения
Европейският съд по правата на човека задължи България да изплати над 330 000 евро обезщетения