НОВИНИ

Разследващите в Стара Загора: Заканите с убийство са отправени два дни преди насилието над момичето

разследващите стара загора заканите убийство отправени два дни насилието момичето
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 30.07.2023
6429
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията и прокуратурата в Стара Загора дадоха съвместен брифинг по случая с нападнатото и обезобразено 18-годишно момиче. В брифинга участваха Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора, Таня Димитрова - районен прокурор, Лазар Христов - директор на ОД на МВР-Стара Загора и наблюдаващият прокурор по делото.

Заканите с убийство са отправени два дни преди упражненото насилие, което е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, обявиха разследващите.

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето е било настанено в болница без опасност за живота, поясни старши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

"По моя инициатива днес проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението", заяви районният прокурор Таня Димитрова.

Тя подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението. Той вече два пъти е осъждан за подобни престъпления, допълни комисар Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи. "Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда", подчерта той.


Тази сутрин беше арестуван мъжът, нападнал и обезобразил с макетен нож младото момиче от Стара Загора. Той е задържан за 72 часа, заради заплахи за убийство. Огромна вълна от възмущение предизвика фактът, че извършителят е на свобода и зверството е определено като лека телесна повреда. Момичето е с 400 шева и счупен нос. Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов си тръгва с точки от "Спа-Франкоршан"
Никола Цолов си тръгва с точки от "Спа-Франкоршан"
Албена Младенова, която покори световния връх в артистичното плуване
Албена Младенова, която покори световния връх в артистичното плуване