НОВИНИ

Реал Мадрид надви Наполи в шоу на "Естадио Диего Армандо Марадона"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 03.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
реал мадрид надви наполи шоу естадио диего армандо марадона
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид победи с 3:2 като гост състава на Наполи в голямото дерби от втория кръг на група "С" на Шампионската лига.

На "Естадио Диего Армандо Марадона" двата тима оправдаха очакванията за зрелище, но в крайна сметка домакините трябваше да преглътнат поражението.

Иначе двубоят започна чудесно за тях и в 19-ата минута груба грешка на вратаря Кепа Арисабалага при изпълнение на ъглов удар доведе до разбъркване в наказателното поле на "Кралския клуб", завършило с гол на Лео Йостигор.

В 27-ата минута обаче на свой ред шампионите на Италия допуснаха неточност, от която се възползва Джуд Белингам, който комбинира с Винисиус и бразилецът с диагонален изстрел възстанови равенството.

Само седем минути самият Белингам донесе пълния обрат за Реал, след като буквално "се разходи" между футболистите на Наполи, а накрая преодоля и стража Алекс Мерет, за да направи резултата 2:1.

Отговорът на "небесносините" дойде в началото на второто полувреме, когато те получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена след намеса на ВАР за игра с ръка на Начо Фернандес. Зад топката застана Пьотр Желински и той не сбърка от бялата точка за 2:2.

В следващите минути домакините контролираха събитията на терена, но испанският тим дочака своя миг и в 78-ата минута мощен удар на Федерико Валверде се отби от напречната греда, след което рикошира в тялото на вратаря Мерет и влетя в неговата мрежа за крайното 3:2.

С успеха Реал Мадрид вече има 6 точки в актива си и е едноличен лидер в подреждането, докато Наполи заема второто място с 3 пункта, колкото има и 3-ят Брага, който по-рано днес победи драматично с 3:2 като гост Унион Белин, нанасяйки второ поредно поражение на "железните".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галатасарай шокира Манчестър Юнайтед като гост и го остави без актив и след втория кръг в Шампионската лига
Галатасарай шокира Манчестър Юнайтед като гост и го остави без актив и след втория кръг в Шампионската лига
Мобилните оператори и Военновъздушните сили ще използват съвместно радиочестотите в обхвати 700 МНz и 800 MHz
Мобилните оператори и Военновъздушните сили ще използват съвместно радиочестотите в обхвати 700 МНz и 800 MHz