НОВИНИ

Реал Мадрид не успя да победи Жирона у дома

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:44, 30.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
реал мадрид успя победи жирона дома
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид направи погрешна стъпка в Ла Лига, след като стигна само до равенство 1:1 у дома на "Сантиаго Бернабеу" срещу Жирона в среща от 12-ия кръг на шампионата.

За "Белия балет" това бе едва второ равенство от началото на сезона в първенството и първо но собствен терен, но въпреки това мадридчани остават лидери в подреждането с 32 точки само на една пред вечния съперник Барселона. Равенството пък измъкна Жирона от зоната на изпадащите и изкачи каталунския клуб до 16-та позиция.

Двубоят в Мадрид предложи атаки и към двете врати, като през първата част и двата тима уцелиха по една греда. Родриго стреля за домакините в страничния стълб в 23-ата минута, а в 38-ата Янхел Ерера от Жирона разтресе напречната греда на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Голът все пак падна в 70-ата минута, когато Федерико Валверде намери успоредно на голлинията Винисиус Жуниор, а бразилецът отблизо прати топката във вратата на гостите за 1:0.

Радостта на Реал обаче не трая дълго, тъй като в 77-ата минута Марко Асенсио игра с ръка в наказателното поле и след преглед на ситуацията с ВАР главният съдия отсъди дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Кристиан Стуани и реализира, за да донесе точката на своя тим.

В 89-ата минута "кралете" пратиха за втори път топката във вратата на Жирона чрез Родриго, но попадението бе отменено заради нарушение на бразилеца срещу стража на гостите Пауло Гацанига.

В добавеното време пък домакините останаха и с човек по-малко, след като Тони Кроос беше изгонен за втори жълт картон. Любопитното е, че това е първият случай в кариерата на германеца, в който той получава червен картон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград отбеляза 100-годишния си юбилей
Пирин Благоевград отбеляза 100-годишния си юбилей
"Мъжът с преместено сърце" - необикновената история на Здравко Димов
"Мъжът с преместено сърце" - необикновената история на Здравко Димов