НОВИНИ

Ректорът на УНСС: Предварителните кандидатстудентски изпити ще бъдат онлайн

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 11.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Общата насока за приключване на семестъра и семестриалните изпити е изцяло онлайн, с много малки изключения, заяви ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров в "Още от деня".

За всички нас как да продължи учебният процес беше голямо предизвикателство. И всички за радост се справиха с това предизвикателство, коментира ректорът на УНСС.

Според него в тази криза академичният дух е нараснал още повече, особено в юбилейната година. На 21 май УНСС навършва 100 години.

Проф. Димитров призна, че се обмисля възможност за онлайн обучение за някои специалности, но посочи, че академичният дух изисква и присъствие. Висшето образование не е само лекции и упражнения, мислим за хибридни форми, както и за разширяване на възможностите с програми на английски за хора, които не могат да пътуват, каза още ректорът на УНСС.

Проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС: Кризата ни принуди да разширим спектъра на възможности, които даваме на кандидат-студентите и заложихме изцяло на онлайн подаване на документи и разработваме една система, базирана на изкуствен интелект за онлайн кандидатстудентски изпити. Системата е с лицево разпознаване, с проверка за идентичността на кандидат-стидента, тъй като ние все още не ги познаваме, но чрез съответните държавни институции това е възможно да стане.

Плановете са предварителният изпит да бъде онлайн, а редовният изпит - присъствен, каза още ректорът на УНСС.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАБХ е затворила 3 обекта заради неспазване на заповедта на здравния министър
БАБХ е затворила 3 обекта заради неспазване на заповедта на здравния министър
Камион се обърна на кръстовище във Велико Търново
Камион се обърна на кръстовище във Велико Търново