НОВИНИ

Ремонтират още от разрушените след голямото наводнение мостове в Царево

ремонтират мостовете кварталите мандра василико царево големите наводнения
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
14:03, 07.06.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Стартира разчистването на отломки от моста на кв. "Мандрата" и преместването на комуникации и линии средно напрежение, съобщиха от Община Царево. Срокът за изпълнение на съоръжението е 240 дни, като след това започва същинското строителство на обекта. Част от съоръжението е попадало в частен имот и се е наложила процедура по отчуждаване.

В напреднал етап е и изграждането на другия и най-важен мост към кв. "Василико". Кметът на община Царево Марин Киров и представители на дружеството изпълнител бяха на терен. Срокът за изпълнение на този обект е 300 дни. Ангажимент на фирмата е да намали значително времето за изграждане. Основите на този мост са пропаднали в няколко частни имота и се е наложило изкупуването им от собствениците.

Към момента всички обекти по бедствието се изпълняват в срока на договора, като трябва да се има предвид необходимото време за провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки, съгласуване с Регионална инспекция по околна среда, Басейнова дирекция, други институции, преместване на съществуващи трасета на комуникации и изкупуване на частни имоти.

Изграждащите се мостови съоръжения са с много по-сериозни габарити и са проектирани по всички съвременни стандарти за разлика от съоръженията, които са били на тяхно място, съобщават от Община Царево.

Мостовите съоръжения в Царево, които бяха разрушени от бедствието, са мостът на главен път за Ахтопол, който вече е възстановен, мостът на плаж "Нестинарка", който след частичен ремонт е отворен за трафик на леки автомобили и трите моста по поречието на р. Черна, по които се работи за проектиране и изграждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Гавалюгов: Джейсън Тери поиска телефонния ми номер
Александър Гавалюгов: Джейсън Тери поиска телефонния ми номер
Отмениха държавното първенство по футбол за юноши за сезон 2023/24
Отмениха държавното първенство по футбол за юноши за сезон 2023/24