Ролята на обществените медии в Европа в МеГра

от БНТ
13:46, 26.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Общество
ролята обществените медии европа мегра
Слушай новината

В последния пети епизод от втори сезон на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“, журналистите от нюзрума с най-високо обществено доверие разговарят за ролята на обществените медии за развитието на медийната среда в Европа.

Водещата на "По света и у нас" Аделина Радева, водещата на "Денят започва" Христина Христова и репортерите Татяна Йорданова и Милена Кирова анализират ролята на обществените медии и твърде много ли навлязоха обикновените хора в правенето на новини и публицистика.

От епизода ще научите повече за методологията на финансиране на BBC, дали източниците на информация са скъсали връзката с потребителите, от една страна на барикадата ли са медиите и публиката. Панелистите във втория сезон на МеГра разсъждават върху темата медиите или публиките са по-поляризирани, сериозни ли са тези процеси и защо се случват.

Слушайте епизод 5 от сезон 2 на „МеГра“ ТУК

„МеГра“ /сезон 2/ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския парламент, а всички епизоди на поредицата са достъпни за слушане, в обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ.

Официални подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Диана Петкова не достигна полуфиналите на 200 метра съчетано
Диана Петкова не достигна полуфиналите на 200 метра съчетано
Николай Михайлов отново е вратар на Левски (ВИДЕО)
Николай Михайлов отново е вратар на Левски (ВИДЕО)