НОВИНИ

Рома надви 10 от Верона с две късни попадения преди решителния мач срещу Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:25, 31.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
рома надви верона две късни попадения решителния мач лудогорец
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Рома надигра с 3:1 като гост състава на Верона в среща от 12-ия кръг на италианската Серия "А" и по този начин се изкачи до 4-то място в подреждането.

За "римските вълци" това бе и последният тест преди решителния двубой срещу Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа, който ще определи кой от двата тима ще продължи напред в турнира на пролет и кой ще трябва да се задоволи с участие в Лигата на конференциите.

Срещата на "Марк Антонио Бентегоди" във Верона не започна добре за момчетата на Жозе Моуриньо, които се оказа догонващи в 26-aта минута, когато удар на Давиде Фараони рикошира от крака на Павел Давидович и влетя в мрежата на гостите за 1:0.

Полякът обаче се превърна от герой в грешник за домакините само десет минути по-късно, когато беше изгонен с директен червен картон за ужасяващо влизане срещу Николо Дзаниоло.

Именно потърпевшият Дзаниоло пък изравни резултата в края на първата част, разписвайки се при добавка след удар в гредата на Тами Ейбрахам.

Равенството във Верона се запази до 88-ата минута, когато Кристиан Волпато беше точен за 2:1 с изстрел от границата на наказателното поле, а в добавеното време на двубоя точен беше и Стефан Ел Шаарауи, който оформи крайното 3:1.

В класирането тази победа помогна на Рома да прогресира до 4-то място с 25 точки, докато Верона остава на предпоследната 19-та позиция с актив от само 5 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските борци спечелиха общо 35 медала от Балканиадата в Букурещ
Българските борци спечелиха общо 35 медала от Балканиадата в Букурещ
Стефано Пиоли удължи договора си с Милан
Стефано Пиоли удължи договора си с Милан