НОВИНИ

Ромейн Грожан направи видео изявление от болницата след жестоката катастрофа

ромейн грожан направи видео изявление болницата жестоката катастрофа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:58, 30.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Общество

Пилотът на Хаас Ромейн Грожан направи видео изявление от болничната си стая, в което успокои всички, че се чувства добре и призна, че най-вероятно т.нар. "ореол" е спасил живота му.

Вчера Грожан преживя една от най-тежките катастрофи във Формула 1 от много години насам, след като още в началото на Гран при на Бахрейн болидът му закачи задната гума на Данийл Квят и се заби в предпазните ограждения.

Жестока катастрофа на старта на Гран при в Бахрейн (СНИМКИ)

От удара колата на французина се разцепи на две и избухна в пламъци, но изключително бързата реакция на медицинските екипи позволиха на Грожан да се измъкне сравнително невредим. Той бе откаран с хеликоптер в болница, където са били третирани изгаряния по ръцете и други части на тялото, след което записа съобщение за своите фенове.

"Здравейте всички, искам да ви кажа, че съм добре. Е, добре до известна степен. Благодаря на всички за съобщенията. Не бях фен на ореола преди години, но мисля, че е страхотно, че го въведохме във Формула 1. Без него нямаше да мога да говоря в момента. Благодаря на всички медицински екипи", каза Грожан.

Ореолът бе въведен в болидите от Формула 1 от 2018 г. и представлява метална преграда около главата на пилотите, която ги предпазва при удар. Според мнозина специалисти именно ореолът, който бе приет скептично в началото, е спасил живота на Грожан след зверската катастрофа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия се отказа да експулсира посланика на Черна гора
Сърбия се отказа да експулсира посланика на Черна гора
Удобно е закупуването на е-винетки в епидемичната обстановка
Удобно е закупуването на е-винетки в епидемичната обстановка