НОВИНИ

Роналдо: Съжалявам, че напуснах срещу Тотнъм, Меси е невероятен играч

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 18.11.2022
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Португалската звезда Кристиано Роналдо продължава с разкритията си относно случващото се с него в клубния му отбор Манчестър Юнайтед, като в последната част от интервюто му пред Пиърс Морган той коментира отказа му да влезе в игра срещу Тотнъм, бъдещето му в Юнайтед, както и големия си съперник Лионел Меси.

Преди месец, когато "червените дяволи" приеха "шпорите" на "Олд Трафорд" Роналдо не пожела да се появи на терена в заключителните минути на срещата, а вместо това се отправи демонстративно към съблекалнята. Голмайсторът призна, че, може би той също е сгрешил с постъпката си, но заяви, че е бил провокиран от треньора Ерик тен Хаг.

"Честно казано съжалявам за това. Може би или пък не, не знам. Трудно ми е да кажа на 100%, но нека кажем, че съжалявам. Мисля, че той го направи нарочно. Почувствах се провокиран. Не го уважавам, защото той няма никакво уважение към мен. Мисля, че това беше стратегия от страна на клуба, за да ме накарат да реагирам по начина, по който го направих. Не е позволено на един треньор да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, но не съм такъв тип футболист. Знам какво мога да дам на отбора. Останах много, много, много разочарован от разговорите с Манчестър Юнайтед", коментира Роналдо.

Португалецът разкри и дали за него има бъдеше в тима на Манчестър Юнайтед.

"Не знам какво ще бъде бъдещето ми, защото сега съм на вълна Световно първенство. Това ще бъде вероятно последното ми Световно първенство, със сигурност е петото. Никой не е перфектен. В епизодите на живота участваме всички като човешки същества, аз съм и баща. Винаги ще правя грешки. Мотивацията ми е същата, както преди няколко месеца. Не казвам, че имам нужда от ново предизвикателство. Може би все пак Юнайтед и аз имаме нужда от нещо ново. Но ако се върна, се надявам хората да ме оставят да блестя, така, както съм го правил в другите клубове в последните години", допълни Кристиано.

37-годишният нападател коментира и някои публикации в медиите, които често бързат да обявят, че никой не иска в състава си португалеца.

"Имах голяма оферта от Саудитска Арабия през лятото, това е сигурно. Но медиите продължават да твърдят, че никой не иска Кристиано. Как няма да искат играч, който е вкарал 32 гола миналия сезон?", учудва се петкратният носител на "Златната топка".

Роналдо говори още и за своя голям съперник през годините Лионел Меси, като се изказа много ласкаво за уменията на аржентинеца.

"Меси е невероятен играч, магичен, топ. Като играчи споделяме една сцена 16 години, представяте ли си. Имам добри отношения с него. Не сме приятели, в смисъл да си гостуваме и да говорим по телефона. Но ми е като съотборник. Винаги съм уважавал начина, по който говори за мен. Нашите жени също се уважават и са от Аржентина. Какво да кажа за Меси? Голям играч, който прави големи неща за футбол", призна Кристиано Роналдо.

Запитан кои са най-големите футболисти, които е гледал на живо, без да брои себе си, португалецът сподели: "Меси, Зидан..."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женският национален отбор по баскетбол започна подготовка с 10 състезателки
Женският национален отбор по баскетбол започна подготовка с 10 състезателки
Сирийското дете от Болярино се е самонаранило
Сирийското дете от Болярино се е самонаранило