НОВИНИ

Рони О'Съливан с най-бързият успех в историята на "Крусибъл"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:07, 03.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Други спортове
рони 39съливан бързият успех историята крусибъл

"Ракетата" довърши двубоят си от първия кръг срещу Тепчая Ун-Но само за 26 минути, за да оформи крайното 10:1.

След вчерашната първа сесия между двама от най-бързо играещите майстори на щеката, "Гения от Чигуел" водеше убедително с 8:1.

Днес при доиграването Рони отново не даде шанс на тайландския си опонент и за по-малко от половин час взе нужните му две партии.

Двубоят постави рекорд за най-бързо приключил в шефилдския театър. О'Съливан се нуждаеше от само 1 час и 48 минути, за да елиминира своя опонент.

По този начин "Ракетата" подобри миналогодишния рекорд на Шон Мърфи. Тогава "Магьосникът" се разправи със съпротивата на китаеца Луо Хонгао за 2 часа и 29 минути.

Победата означава, че още във втория кръг ще станем свидетели на истинско зрелище, защото Рони О'Съливан ще се изправи срещу Дин Дзюнхуей.

В преките двубои статистиката е в полза на "Гения от Чигуел", но що се отнася до сблъсъците им на Световни първенства, там двамата са си поделили по един успех.

През 2007-ма година О'Съливан надиграва Дин с 10:2 в мач от първи кръг, а точно 10 години по-късно, китаеца получава своето отмъщение, надигравайки Рони с 13:10 във фазата на четвъртфиналите

За младия Тепчая Ун-Но пък това бе трети неуспешен опит да премине първото стъпало в "Крусибъл". И докато предишните два пъти той отстъпи в равностойни сблъсъци на Джон Хигинс и Джъд Тръмп, то в този случай не успя да се противопостави на Рони О'Съливан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има проект за около 10 млн. лв. за подпомагане на туроператорите
Има проект за около 10 млн. лв. за подпомагане на туроператорите
Горски пожар блокира магистрали край Мадрид
Горски пожар блокира магистрали край Мадрид