НОВИНИ

Росен Барчовски: Чака ни сериозна битка срещу Черно море във Варна

Росен Барчовски
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 11.02.2023
Чете се за: 06:05 мин.
Спорт
Слушай новината

През този сезон ЦСКА се завърна на баскетболната карта. Мъжкият тим воден от Росен Барчовски записа 10-а победа срещу Ямбол с 80:73 в сряда, и заема пета позиция във временното класиране на НБЛ.

Росен Барчовски говори пред сайта Sportal.bg преди мача срещу Черно море Тича във Варна утре вечер. Специалистът коментира и привличането на новото попълнение в редиците на ЦСКА Драган Зекович.

"По принцип планирахме към този момент на годината да търсим още един висок човек. Дефакто ние сме с трима – Зейн Ноулс, Андрей Иванов и Алекс Симеонов донякъде, като той по-скоро е крило. Бях напълно наясно, че няма да изкараме така сезона, особено през март и април програмата е много сгъстена. През март има Купа и след това плейофи. Така че това ми беше в главата. Изборът бях започнал да го правя преди тази злощастна контузия на Андрей. Когато стана тя, вече нямах никакви колебания. Няма толкова много опции в този момент на годината, но все пак има свободни играчи. Такъв профил исках – опитен играч, по-скоро тук от региона и Драган е точно този тип. Сърбин, а те са научени много добре. Познава този регион, играл е в Македония, в Румъния, в Сърбия, разбира се и в други страни. Има много опит и може да играе на две позиции. Не се поколебах, той пък беше решил предварително да си разтрогва договора с румънския клуб, имаха някакви проблеми там с ръководството. Нещата станаха много бързо", обясни Барчовски.

Относно Райли Оуенс треньорът заяви, че са разтрогнали договора си с него, но той тренира с тима, за да поддържа форма.

"Той е чудесно момче, много позитивно. Да Ви кажа честно, ако беше българин, нямаше шанс да го освободя. Единствената причина е, че щяхме да станем с петима чужденци, а имам достатъчно млади българи на тази позиция и той щеше да стои и да си губи времето. Казах го вече веднъж – беше взаимен интерес", допълни Барчовски.

Другото ново попълнение Таменанг Чо вече изигра два мача с ЦСКА, а Барчовски е доволен от него.

"Не се случва често в началото новобранци, които за първи път излизат от Щатите и за първи път играят професионален баскетбол, да започват добре. Той има баскетболно IQ високо, много високо, което го знаех – и от това, което съм наблюдавал, и от разговора с треньора му, адаптира се добре. Разбира се, водих разговор с него и му казах, че тези два добри мача не бива да го задоволяват в никакъв случай. Той ми обеща, че знае", обясни наставникът.

От началото на сезона контузии съпътстват "червените". Извън игра е Андрей Иванов.

"На 23 февруари маха шината. Сега си е в Ямбол, за да може да му помагат родителите. Маха шината, хвърля патериците и започваме възстановяване тук. Той самият иска да започне едва ли не за една седмица, няма да стане. Оптимистично – още към 20-ина дни. Смятам, че към средата на март вече ще може да започне да тренира, може би в края на март да започне и да играе. Може да е в състава за Купата на България. Дали ще е готов да играе, не мога да кажа" коментира Барчовски.

Той заяви още, че засега не се налага Венцислав Петков да бъде опериран.

"Ще трябва да мине още малко време, някъде около две седмици и тогава да преценим. Ако е отшумяло всичко, защото сега за момента върви добре, тогава започваме работа и тренировки. Ако пак започнат нещата, ще трябва да се отиде на операция", обясни Барчовски.

Треньорът разкри и какви са очакванията му за гостуването на Черно море Тича.

"Очаквам пълна ентусиазирана зала с два пъти повече желание отколкото срещу другите отбори, защото винаги е така срещу ЦСКА. Като се чуе ЦСКА, настръхват. Това е край време, откакто аз съм играл. И аз съм голям дразнител. И отборът на Варна ще бъде с огромно желание. Те играят много агресивно, много бързо, чака ни много сериозна битка. Имам в главата си някакъв план и някакво предвиждане, но нека да се видим на терена какво става", заяви Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бездомни хора потърсиха място в Приюта за временно настаняване заради студеното време във Варна
Бездомни хора потърсиха място в Приюта за временно настаняване заради студеното време във Варна
Слънчево време, температурите се повишават
Слънчево време, температурите се повишават