НОВИНИ

Росица Денчева победи финалистката от Уимбълдън на старта на Australian Open

Йоана Константинова загуби на старта

росица денчева победи финалистката уимбълдън старта australian open
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 22.01.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

15-годишната Росица Денчева започна с впечатляваща победа участието си на първия за 2023 година турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Денчева победи с 6:3, 7:6(5) финалистката от Уимбълдън и №10 в схемата Лука Удварди (17 г.) от Унгария. Срещата продължи 84 минути.

Българката поведе с 5:1 в първия сет и го спечели с 6:3. Във втората част Денчева поведе с 4:1, но допусна изравняване при 4:4. Последваха по два разменени пробива за да се стигне до тайбрек. В него Росица поведе с 6:3 точки и от третата си възможност затвори мача в своя полза. Във втория кръг Денчева ще играе срещу Татум Еванс (17 г.) от САЩ.

Йоана Константинова загуби на старта с 6:7(5), 0:6 от №13 в схемата Рана Стойбър (17 г.) от Великобритания. Константинова навакса пасив от 1:5 за да стигне до тайбрек в първия сет. В него Йоана поведе с 5:3 точки, но загуби с 5:7. Във втората част Константинова отстъпи с 0:6.

Така четирима български представители се класираха за втория кръг на турнира. Вчера с победи започнаха Илиян Радулов и Адрияно Дженев при юношите и Елизара Янева при девойките.

Поставеният под номер 2 в схемата при юношите Илиян Радулов елиминира Юта Томида от Япония с 4:6, 6:4, 6:2. Следващият съперник на Радулов ще бъде Тянхуей Чжан (Китай).

Дженев победи Кайлън Байгън от САЩ с 6:3, 2:6, 7:6(10-7). Във втория кръг Адрияно ще играе срещу Зоран Лудоски от Сърбия.

Елизара Янева победи Елия Даниълс от Канада с 6:1, 7:5. Във втория кръг Янева излиза срещу номер 16 в схемата Хаю Конишита от Япония.

В схемата на двойки шампионите от "Ориндж Боул" и номер 2 в схемата Радулов и Дженев загубиха днес на старта от участващите с "уайд кард" представители на домакините Александър Деспоя и Джеръми Чжан с 6:4, 3:6, 6:10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля пречупи Кадис след късен гол от дузпа на Ракитич
Севиля пречупи Кадис след късен гол от дузпа на Ракитич
Нюкасъл спечели само точка срещу Кристъл Палас, но се изкачи на третото място
Нюкасъл спечели само точка срещу Кристъл Палас, но се изкачи на третото място