НОВИНИ

Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации

bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 12.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

45-ото Народно събрание беше парламент на много лъжа и грозни спекулации с очакванията на хората за справедливост. Това заяви в "Денят започва" Румен Петков от АБВ.

По думите му гражданите са били лъгани за премахването на Специализирания съд и прокуратурата, а сънародниците ни в чужбина са били излъгани, че ще се създаде избирателен район в чужбина.

Според него времето в 45-ия парламент е било изкуствено хабено с безсмислени дебати като този за субсидията на партиите.

"За да се направят сериозни реформи, трябваше да има един публичен разговор на парламентарните сили с ясна договорка", допълни Румен Петков.

Според него изборите на 11 юли съвпадат с периода на Европейското първенство по футбол и така гражданите у нас и в чужбина ще останат извън политическия дебат и изборът им няма да бъде политически мотивиран.

За предстоящите избори от АБВ ще потърсят подкрепа от социално ориентираните и левите партии. Разговорите за такова обединение вече са започнали.

"Ще търсим решение, което да позволи в следващия парламент силата на разума да доминира над това, което гледахме и това, което си отиде", каза още Румен Петков.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите министри се заклеха и се заеха с работа (Снимки)
Новите министри се заклеха и се заеха с работа (Снимки)
Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания
Стефан Янев: Аз съм човек, който не дава празни обещания