НОВИНИ

Руски военен конвой се е приближил северно от Киев

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:08, 01.03.2022 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
По света
руски военен конвой приближил северно киев
Слушай новината

Шести ден от войната в Украйна - през изминалата нощ руски военен конвой се е придвижил северно от украинската столица Киев.

Сателитни снимки показват, че той е дълъг около 64 км. и е в непосредствена близост до Киев. На беларуската граница са разположени и допълнителни наземни сили и хеликоптери. И през тази нощ продължиха сраженията в столицата и Харков. Очаква се през следващите часове напрежението отново да се покачи.

Според украинските власти цивилните жертви в Харков за изминалите две денонощия са десетки. Руските войски са обградили град Херсон, в Южна Украйна. Кметът на града съобщава, че руски войници са започнали изграждане на контролно-пропускателни пунктове на входовете на града.

Мирните преговори между украинската и руската страна в Беларус, завършиха без съществен резултат. Двете страни се договориха да се срещнат отново след няколко дни. След като подписа заявление за членство в ЕС, Володимир Зеленски призова за затваряне на въздушното пространство на Украйна за руски самолети и хеликоптери.

ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В УКРАЙНА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ засега няма да затварят въздушното си пространство за руски самолети
САЩ засега няма да затварят въздушното си пространство за руски самолети
Разкъсана облачност и сравнително студено време днес
Разкъсана облачност и сравнително студено време днес