НОВИНИ

Руски военен самолет неволно е пуснал боеприпаси над своя територия

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:10, 21.04.2023
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Руски военен самолет неволно е пуснал боеприпаси над руския град Белгород, който се намира близо до границата с Украйна. Има ранени. Местните жители съобщават, че в центъра на града се е образувал кратер с диаметър 20 метра.

Инцидентът е станал около 22:15 ч. местно време. От руското министерство на отбраната съобщиха, че "при прелитането на самолет Су-34 над Белгород неволно е пуснат авиационен боеприпас".

Две жени са настанени в болница. Нанесени са щети на 4 жилищни сгради. От руското военно министерство не уточняват вида на боеприпасите.

За много райони на Русия случващото се в Украйна е като виртуална война. Но не и за жителите на Белгород. Градът се намира на 700 километра от Москва и на 40 километра от границата с Украйна. Над Белгород минават въздушните коридори на атакуващите руски самолети. От града се извършват и много от ракетните удари срещу Украйна, като нападението срещу Харков преди месец.

От началото на войната Белгород е честа мишена на удари и експлозии. Преди няколко дни имаше съобщения за пожар в електростанция в града след атака с дрон. Русия твърди, че в началото на месеца в района са били атакувани складове за гориво и боеприпаси.

По данни на местните власти, от началото на войната в Украйна в района на Белгород са загинали 25 души, а ранените са над 90.

Украйна отрича от нейна територия да се извършват нападения срещу Белгород.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оттеглиха обвиненията срещу Алек Болдуин за убийство на снимачната площадка
Оттеглиха обвиненията срещу Алек Болдуин за убийство на снимачната площадка
Албания екстрадира криптокраля на Турция
Албания екстрадира криптокраля на Турция