НОВИНИ

Руските сили са нанесли ракетни удари по жилищни и промишлени сгради в Николаев

руските сили нанесли ракетни удари жилищни промишлени сгради николаев
bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 22.06.2022
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Руските сили са нанесли ракетни удари по жилищни и промишлени сгради в Николаев, твърдят украински медии. Тежките сражения в района на Северодонецк продължават. По данни на британското министерство на отбраната руските сили обкръжават града от север и юг.

Жителите на Одеса бяха предупредени за опасност от Черно море. В региона се намират пет руски кораба и подводница, която носи крилати ракети тип "Калибър". Русия обеща отговор на решението на Литва да блокира транзита на стоки, които попадат под санкциите на Европейския съюз, за руския ексклав Калининград.

"Един от основните въпроси беше - ще бъде ли отговорът само в сферата на дипломацията. Отговорът - не! Той ще е не в дипломатическата, а в практическата плоскост. Какви и кога - както вече беше казано, това преди всичко зависи от това дали Европейският съюз и Литва ще пристъпят към заявената от нас и необходима промяна на предприетите стъпки", заяви Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия.

Литва получи подкрепата за решението си от Европейския съюз и САЩ. От ООН предупреждават, че се увеличават данните за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел: Положително развитие в София за Северна Македония
Брюксел: Положително развитие в София за Северна Македония
Задържаха мигранти на АМ "Тракия"
Задържаха мигранти на АМ "Тракия"