НОВИНИ

С човек по-малко на терена Септември победи Хебър в дербито на новаците

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:22, 18.07.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
септември осъществи елитен трансфер продаде младок вицешампиона унгария
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Септември София постигна победа с 3:1 при визитата си на Хебър Пазарджик в предпоследния двубой от втория кръг на Първа лига.

„Виненочервените“ откриха резултата в 17-ата минута, когато двойно подаване между Симеон Александров и Димитър Костадинов изведе Александров на стрелкова позиция в наказателното поле на Хебър, където полузащитникът на Септември с удар по земя се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Петър Дебърлиев.

Малко след час игра съставът на Славко Матич остана с човек по-малко на терена заради втория жълт картон на бранителя Иван Арсов, който извърши нарушение срещу Октай Хамдиев в половината на столичани.

Въпреки численото си изоставане, тимът на Септември София успя да удвои преднината си в 79-ата минута. Айкут Рамадан пусна меко извеждащо подаване към голмайстора Александров в пеналтерията на гостите, а футболистът с №17 от състава на софиянци овладя и с второто си движение стреля фалцово по земя, пращайки топката в долния ляв ъгъл на стража Дебърлиев.

Пет минути преди края на редовното време „виненочервените“ направиха преднината си в срещата класическа, когато Реди Каса изведе Атанас Кабов зад защитата на „зелените“, бившият футболист на Левски нахлу в наказателното поле на тима от Пазарджик и с прецизен изстрел се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

Почетното попадение за гостите отбеляза Октай Хамдиев в 87-ата минута след мощен удар от воле в пеналтерията на Септември, озовал се в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Димитър Шейтанов.

В класирането селекцията на Славко Матич се изкачи на петото място с актив от 3 точки, докато загубата свлече тази на Фулвио Пеа на единадесетата позиция в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП започва консултации за кабинет от утре, първо с "Продължаваме промяната" (ОБЗОР)
БСП започва консултации за кабинет от утре, първо с "Продължаваме промяната" (ОБЗОР)
Сагата "Златен век" продължава: От инициативен комитет "Лозенец" настояват за събаряне на небостъргача
Сагата "Златен век" продължава: От инициативен комитет "Лозенец" настояват за събаряне на небостъргача