НОВИНИ

Сакраменто отстъпи пред Ню Орлиънс и загуби шансове за първата шестица в НБА

Везенков записа 11 минути, за които отбеляза 5 точки.

сакраменто отстъпи орлиънс загуби шансове първата шестица нба
bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 12.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков и Сакраменто загубиха шанс за директно класиране в плейофите в Националната баскетболна асоциация. Тимът ще трябва да премине през плей-ин, след като бе надигран на свой терен от един от преките си конкуренти за шестицата Ню Орлиънс със 123:135. Сакраменто допусна пета загуба от този съперник през сезона.

Везенков записа близо 11 минути на терена, като завърши с 5 точки - 2/5 при стрелбата от игра, и 2 борби.

Два мача преди края на редовния сезон Сакраменто е с баланс 45-35, с колкото са и основните му конкуренти за осмото място Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс. След по-малко от 24 часа „кралете“ приемат Финикс, а в неделя ще са домакини и на Портланд.

Двубоят започна кошмарно за Сакраменто, който за кратко време допусна пасив от 23 точки, което накара Майк Браун рано да завърти състава си. Везенков се появи в игра за първи път малко преди края на първата четвърт, като остана и за кратко в началото на втората – общо шест минути. За това време той взе 2 борби в защита, но пропусна и двете си стрелби от тройката, преди да бъде сменен. Постепенно обаче Сакраменто започна да топи разликата и на почивката се доближи на 58:64.

Българинът остана на пейката през цялата трета четвърт, а междувременно „пеликаните“ поддържаха аванс от няколко точки и преди последната четвърт бяха напред с 98:89. Везенков се завърна на старта на заключителния период, вкарвайки 5 бързи точки, но четири минути след това бе изваден, преди да бъде върнат едва за последните секунди на срещата, когато обаче двубоят вече бе решен в полза на Ню Орлиънс.

Най-резултатни за гостите с по 31 точки бяха Зайън Уилямсън и Си Джей Маккълъм (9 тройки, 7 асистенции), Трей Мърфи добави 27 точки.

За Сакраменто Ди‘Арън Фокс реализира 33 точки и 8 асистенции. Харисън Барнс отбеляза 22 точки, с 19 приключи Кийгън Мъри. Пореден дабъл-дабъл направи Домантас Сабонис – 18 точки и 10 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Многовековен археологически обект край Благоевград стои затворен години наред
Многовековен археологически обект край Благоевград стои затворен години наред
Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката
Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката