НОВИНИ

Самоковско шосе остава затворено до утре сутрин

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:20, 11.12.2021 (обновена)
5619
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Тоновете скална маса, които затрупаха и затвориха днес пътя София - Самоков са причина поне до утре сутрин отсечката да е затворена за движение. Екипите на Агенция "Пътна инфраструктура" цял ден разчистваха свлачището и следобеда пътят за кратко беше проходим, но от съображения за безопасност остава затворен за през нощта.

Скалната маса се e срутила на пътя София - Самоков около 12.00 ч. на обяд. Свлачището се намира след Кокаляне, в района на Дяволския мост. Екипите на Пътната агенция започнаха с почистването почти веднага, а работата продължи през целия ден. На моменти автомобилите се пропускаха еднопосочно.

Към 17.00 ч. "Самоковско шосе" вече беше изцяло затворено за движение. От съображения за сигурност пътят няма да бъде отворен, докато скалите не бъдат обследвани от алпинисти. Заради влажното време има реална опасност още скални късове да паднат върху платното.

Паднали камъни има и на други места по пътя. В участъци от "Самоковско шосе" има поставена мрежа, но близо до Дяволския мост тя липсва.

Обходният маршрут за Самоков е през Бистрица - Железница - Ярема.

Свлачище затвори пътя София – Перник в района на Черния кос

Вече втори ден паднала кална маса по пътя София - Перник затруднява движението и то се извършва двупосочно в едната лента. Свлачището е почистено, но се наблюдава. То се намира в района на Владая, а трафикът там е интензивен.

Очаква се утре и по двата маршрута да се преминава нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Божанов: Една от първите ми задачи е да направя министерство
Божидар Божанов: Една от първите ми задачи е да направя министерство
Макс Верстапен ще потегли първи във финала на сезона в Абу Даби
Макс Верстапен ще потегли първи във финала на сезона в Абу Даби