НОВИНИ

Сестри Стоеви започнаха със загуба в Токио след драматичен мач

Габриела и Стефани Стоеви
Снимка: БОК
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 24.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските сестри Габриела и Стефани Стоеви започнаха с поражение груповата фаза на олимпийския турнир по бадминтон при двойките.

Националките ни изиграха много драматичен мач, в който поведоха и имаха шанса да спечелят на финала, но изпуснаха мачбол и не съумяха да се справят с представителките на Република Корея Сойеонг Ким и Хейонг Конг, които са №5 в световната ранглиста.

Сестри Стоеви отстъпиха с 1:2 (23:21, 12:21, 21:23) гейма след 1.10 часа игра.

Българките изиграха силна първа част, която спечелиха с 23:21 точки. Във втората обаче отстъпиха изцяло предимството на своите съпернички, които поведоха и не изпуснаха предимството си от началото, за да изравнят за 1:1 гейма след още 18 минути игра и 21:12 точки.

Третата част започна много оспорвано с игра точка за точка. В средата на частта корейките взеха преднина за 12:9, а след това и 15:11. Българките намалиха разликата и обърнаха хода на мача за 20:19, но съперничките отново взеха предимство точно в заключителната част за 23:21, с което спечелиха мача.

В Група D са още третите в света Чън Цин Чън и Цзя И Фан от Китай, както и тайландките Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай, №8 в ранглистата. Състезателките на Китай спечелиха първия си мач с 2:0, с което оглавиха потока, а именно те са следващите съпернички на нашите момичета. Двубоят е в понеделник, 27 юли.

В индивидуалната надпревара в бадминтона ще ни представя Линда Зечири.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 37% от хората в Пловдивска област са ваксинирани или са преболедували COVID-19
Около 37% от хората в Пловдивска област са ваксинирани или са преболедували COVID-19
"Има такъв народ" ще разговарят днес с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и с БСП
"Има такъв народ" ще разговарят днес с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и с БСП