НОВИНИ

Шампионките от Марица започнаха подготовка за новия сезон

Първата тренировка премина изцяло във фитнеса.

ЖВК Марица Пловдив
Снимка: volleymaritza.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:49, 12.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

С група от 9 волейболистки женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Маричанки проведоха първото си занимание в зала Лаута.

Новият треньор на Марица Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше в щаба на големия Джовани Гуидети и сръбския национален отбор по волейбол за жени на игрите в Париж.

По традиция волейболистките и треньорите бяха посрещнати с питка направена от домакинката на отбора Любка.

Първата тренировка премина изцяло във фитнеса.

С отбора започнаха две от новите попълнения – немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова, както Александра Китипова и Дияна Борисова от школата на клуба, които за първи път ще бъде част от женския отбор на Марица. От състава от миналия сезон днес стартираха Жана Тодорова, Добрина Христоскова, Борислава Съйкова, Лора Славчева и Мила Пашкулева.

На по-късен етап към отбора ще се присъединят националките до 20 години, които в момента са на Европейското първенство в София.

През миналия сезон Жълто-сините отново спечелиха титлата и Купата на България и ще играят за 8-ми пореден път в груповата фаза на Шампионската лига, където техни съперници ще са актуалният носител на Шампионска лига – италианският Антонио Караро Имоко (Конеляно), полският Девелопрес (Жешув) и победителят от сблъсъка между босненския Гацко РД Суислайън (Гацко) или хърватския Младост (Загреб).

Марица започва новия сезон в първенството с домакинство на Левски (София), а първият мач от груповата фаза на Шампионската лига е в началото на ноември – гостуване на полския Девелопрес (Жешув).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Митничари откриха близо половин тон хероин на ферибот в Бургас
НА ЖИВО: Митничари откриха близо половин тон хероин на ферибот в Бургас