НОВИНИ

Шави: Не играем, за да затворим устите на критиците, а за нашите фенове

"Не мисля, че ние сме фаворити, а виждам два равностойни отбора", заяви специалистът

футболистите барселона изгубили доверието шави
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:49, 21.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Барселона ще играе за феновете си, а не, за да смълчи критиците, когато тази вечер гостува на Наполи в първи мач от осминафиналите в Шампионската лига, заяви старши треньорът Шави Ернандес преди срещата в Неапол.

Шави увери, че не чувства напрежение заради критиките към неговия отбор, чиито шансове да защити титлата си в Ла Лига намаляха съществено.

Според наставника на каталунския гранд, двубоят с Наполи е възможност за тима да покаже какво може.

"Има вълнение, надежда и мотивация да продължим напред към четвъртфиналите. Има идеален сценарий за изиграването на добър мач и класирането напред", коментира Шави Ернандес.

"Ние не играем, за да затворим устите на критиците, а играем за нашите фенове, за нашия престиж. Ние сме във фазата на осминафиналите, а не сме били тук от две години, така че това е момент, на който да се насладим и да се състезаваме", добави испанският специалист, който не очаква смяната на треньорския пост в Наполи да бъде в полза на неговия тим.

"Те смениха треньора часове преди мача и вероятно имат своите причини. Не е лесно да се подготвиш за двубой по този начин, но важното сме ние. Говорим за шампиона на Италия, те са на страхотно ниво. Не мисля, че ние сме фаворити, а виждам два равностойни отбора. Ние сме състави, които спечелиха титлите в първенствата си, а не правим добър сезон. Ако сме фаворити, трябва да го покажем на терена тази вечер, а и след няколко седмици като домакини", завърши Шави.

Футболистът на Барселона Илкай Гюндоган добави пред La Vanguardia: "Обичам подобно напрежение. Това е Шампионската лига, изискванията са високи. Всеки мач започва от нулата, а фактът, че те смениха треньора си не прави ситуацията по-лесна за нас. Даже мисля, че я усложнява."

"Шави изигра огромна роля за пристигането ми в Барселона. Той направи разликата и аз съм благодарен за това. Не очаквах да обяви, че напуска в края на сезона, но уважавам неговото решение. Трябва да му отдадем заслуженото. Той мисли за семейството си, играчите и клуба преди себе си. Шави обича Барселона", продължи Гюндоган.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Не съм получил меморандума от ПП-ДБ, ГЕРБ не се отказва от Външно
Борисов: Не съм получил меморандума от ПП-ДБ, ГЕРБ не се отказва от Външно
Карлос Алкарас се оттегли от турнира по тенис в Рио де Жанейро заради контузия
Карлос Алкарас се оттегли от турнира по тенис в Рио де Жанейро заради контузия