НОВИНИ

Шефовете в Берое са готови да се разделят с акциите на клуба

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 10.12.2021
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
шефовете берое готови разделят акциите клуба
Слушай новината

Ръководството на Берое публикува декларация, в която осъди остро действията на част от привържениците на клуба и дори изрази готовност да се раздели с акциите на тима.

В декларацията феновете на старозагорци са посочени като основен виновник за някои от най-солените глоби, които са били наложени на тима през последните няколко години.

Последната подобна санкция датира от началото на този месец, когато заралии бяха глобени заради расистки скандирания по време на домакинския мач срещу Берое.

"На 3.12.2021 г. с решение на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз на ПФК „Берое“ беше наложена глоба в размер на 18750 лв. – на основание расистки скандирания от страна на част от публиката в домакинския мач срещу отбора на ПФК „Славия“, състоял се на 30.11.2021 г. Във връзка с наложената на клуба голяма по размер имуществена санкция по вина на непристойните действия на определени лица, присъствали на стадиона като публика и както сами се определят, като привърженици на ПФК „Берое“ заявяваме следното:

Ръководството на ПФК „Берое“ категорично осъжда проявите на расизъм, не само по стадионите, но и в обществото. В борбата с расизма са нужни постоянство и ангажираност на всички институции. Тя изисква всеобщата ни мобилизация. Призоваваме нашите привърженици да работим заедно за общество, в което расизмът няма място. Категорично заявяваме, че нашият клуб няма да пести усилия да се персонализират и публично порицаят и санкционират всички прояви, които уронват достойнството както на противникови, така и на наши състезатели, а и вредят изключително на имиджа на „Берое“ в национален и международен аспект", се казва в декларацията.

Феновете получиха упреци и заради тяхното недоволство спрямо треньорите на Берое през годините, цитирайки призивите за уволнение на Петър Хубчев и нежеланието на привържениците Илиан Илиев да бъде назначен за наставник след уволнението на Александър Димитров през 2016 година.

В края на декларацията от ръководството съобщават, че смятат за редно именно хората, които са виновни за глобите на тима да поемат отговорността за действията си и да заплатят санкцията. Освен това те изразиха готовност и да предоставят акциите на ПФК Берое (Стара Загора) "на всеки, който желае да взема нелеки управленски решения".

"След последните събития заявяваме, че с готовност бихме могли да предоставим акциите на клуба на всеки, който желае да взема нелеки управленски решения с нужната отговорност пред спортната общественост, футболистите, служителите на клуба и всички привърженици, за да има възможност да избира следващия старши треньор, състав на отбора и т.н., но и да се справя с финансовата страна на собствеността и управлението на клуба в очевидно предстоящите за всички ни трудни в икономическо отношение дни.

Недоволството винаги изглежда най-лесния начин за заявяване на позиция. Подкрепата обаче е най-достойният в трудни моменти.", завършва декларацията.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да гласуваме на "Детската Евровизия"?
Как да гласуваме на "Детската Евровизия"?
Мъж е загинал при пожара в жилищен блок в Благоевград
Мъж е загинал при пожара в жилищен блок в Благоевград