НОВИНИ

Шумен срази Левски като гост в октриващия двубой от 6-ия кръг в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:45, 10.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
шумен срази левски гост октриващия двубой кръг нбл
Снимка: БТА
Слушай новината

Баскетболистите на Шумен поднесоха изненада на старта на 6-ия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ), побеждавайки с 85:67 като гост в зала "Триадица" състава на Левски.

Срещата започна позитивно за домакините, които в началните минути бяха по-добрият отбор на паркета, като най-голямата им преднина в хода на първата част достигна 8 точки при 15:7, а в крайна сметка откриващите 10 минути завършиха при резултат 23:17 в полза на момчетата на Димитър Ангелов.

Още до почивката обаче гостите от Шумен обърнаха развоя на срещата в своя полза и след убедителното 30:14 в хода на втората четвърт те приключиха първото полувреме с аванс от 47:37.

След подновяването на играта баскетболистите на Левски съумяха да стопят пасива си на само два пункта при 60:62, а на старта на заключителните 10 минути "сините" дори поведоха един пункт при 63:62.

В оставащото време до края обаче домакините реализираха едва 4 пункта срещу цели 23 за шуменци, за да бъде фиксирано и крайното 85:67 в полза на гостите.

За победителите над всички беше Брайън Камерън с 24 точки, 8 борби и 6 асистенции, докато за Левски Алън Арнет приключи със 17 пункта, 5 борби и 4 асистенции. "

В класирането Шумен заема 6-ото място в подреждането с баланс 3-3, докато Левски, който тази вечер не можеше да разчита на контузения Лъчезар Димитров, е на 2-ата позиция с актив от 4 победи и 2 загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Популярни футболни лица разкритикуваха решението за това Унгария - България да се играе без публика на "Колежа"
Популярни футболни лица разкритикуваха решението за това Унгария - България да се играе без публика на "Колежа"
Учение на НАТО: Военни демонстрации на полигона "Ново село"
Учение на НАТО: Военни демонстрации на полигона "Ново село"