НОВИНИ

Шумен записа втори пореден успех в НБЛ

БК Шумен
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 18.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Шумен записа втора поредна победа в НБЛ. Шуменци направиха героичен обрат при гостуването си в Стара Загора на Берое и спечелиха със 103:98.

Домакините започнаха много резултатно и вкараха 62 точки до почивката, като си осигуриха двуцифрен аванс преди второто полувреме. След почивката обаче Ишмаел Ел-Амин и компания се развихриха не само се върнаха в мача, но и поведоха. В последната част старозагорци успяха да излязат отново напред, но след няколко напрегнати равностойни минути в края гостите отново обърнаха и спечелиха за втори път за седмица.

Ишмаел Ел-Амин изигра поредният си супер мач. В нов мач без смяна той наниза 42 точки и добави 7 борби и 8 асистенции за рекорден коефициент в лигата за сезона - 53. Той вкара 5 от десетте си опита за тройка. 18 точки наниза Георги Кендеров, а 14 и 10 борби записа Ореолувапо Идову. С 13 и 10 борби се отличи Маркус Гилберт.

За домакините най-резултатен бе Александър Тодорович – с 26 точки. 16 добави Келси Барлоу, по 13 – Роберт Георгиев и Дариус Хол, а 10 – Александър Андрейевич.

За Шумен предстои почивка, а Берое ще участва в турнира за Купата на България другата седмица. Старозагорци ще играят в четвъртфиналите в „Арена София“ срещу домакина Левски на 21 март.

Следващият мач на Шумен ще се играе на 1 април от 18.00 ч. в пловдивската зала “СИЛА”, а съперник ще е Академик Пловдив в директен сблъсък за 8 място в класирането и участие в плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победи за Хебър Марек и Дея Спорт в шампионата
Победи за Хебър Марек и Дея Спорт в шампионата
ЦСКА, Левски и Казанлък с победи в женския волейболен елит
ЦСКА, Левски и Казанлък с победи в женския волейболен елит