НОВИНИ

Швьонтек отнесе Халеп и продължава към 1/4 финалите в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:27, 05.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Тенис
швьонтек отнесе халеп продължава финалите париж

Младата полякиня Ига Швьонтек се класира за първия си четвъртфинал в турнири от Големия шлем, след като разби водачката в схемата Симона Халеп с 6-1, 6-2 в мач от четвъртия кръг на Ролан Гарос.

Преди годините двете играха отново на същата фаза на турнира, като тогава румънката беше повече от категорично, давайки само гейм на съперничката си.Днес обаче ролите бяха напълно разменени и 19-годишната Швоьонтек диктуваше събитията на корта.

Полякинята пое контрола върху срещата от самото начало, като бе изключително агресивна и демонстрираше отлично движение по корта, нижейки уинър след уинър, особено от своята форхенд страна.

Тя проби сервиса на Халеп на два пъти в първия сет и още толкова във втория, за да стигне до чист успех след малко над един час игра.

От своя страна Халеп беше бледа сянка на самата себе си и не успя да стигне до нито една възможност за пробив в целия двубой.

Швьонтек завърши мача с цели 30 печеливши удара срещу 20 непредизвикани грешки и впечатляващите 89 процента успеваемост на мрежата.

За място на полуфиналите полякинята ще спори с италианската квалификантка Мартина Тревизан, която победи петата поставена в схемата Кики Бертенс с 6-4, 6-4.

В другия 1/4 финал в тази половина на схемата, една срещу друга ще излязат петата поставена от Украйна, Елина Свитолина и аржентинската квалификантка, Надя Подороска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори италианец с етапна победа в "Джиро д'Италия"
Втори италианец с етапна победа в "Джиро д'Италия"
Стамен Белчев: Второто полувреме не се игра футбол
Стамен Белчев: Второто полувреме не се игра футбол