НОВИНИ

Слънце и облаци - променливо време в следващите дни

слънце облаци променливо време следващите дни
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 27.04.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Много променливо време ни очаква в близките дни - слънце и облаци ще се редуват, често следобед ще превалява дъжд, на места - проливен и придружен от гръмотевици. А след температури близки до 30 градуса в събота и неделя, в началото на новата седмица ще последва захлаждане.

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, отново на повече места в северозападната половина от страната. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°.

С повече слънце през деня ще бъде в Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в крайните южни райони - от юг. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, по-ниски в северозападните райони, Добруджа и по Черноморието.

В планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места след обяд в масивите от Западна България.

Ще духа до умерен южен, по най-високите части силен вятър от югозапад. Температурите в курортите ще са от 9 до 12 - 13 градуса.

Над по-голямата част от Балканите, с изключение на южните райони, облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява дъжд. Причината - многоцентров циклон, който ще определя облачното и дъждовно време в югозападната половина от Европа, включително и в южните части от Великобритания. Интензивни валежи се очакват в Северна Испания и в Южна Франция. Под влиянието на област от високо атмосферно налягане, в страните от Централна и Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас в четвъртък само в планините е възможно да превали, а в петък в планинските и североизточните райони. Температурите ще се повишават и в петък максималните ще са около и над 25°. В събота вероятността за валежи е по-малка, но на Великден, в следобедните часове и през нощта срещу понеделник, на места ще превали и прегърми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън: Постигнахме зашеметяващ напредък в битката с COVID-19
Байдън: Постигнахме зашеметяващ напредък в битката с COVID-19
Коя е Мария Бакалова?
Коя е Мария Бакалова?