НОВИНИ

Слънчево и горещо време с температури до 38°

слънце дъжд почивните дни
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 24.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево и горещо. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб, по Черноморието до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието малко по-ниски, в София - около 33°.

По Черноморието ще е слънчево. Преди обяд ще духа до умерен североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 26 - 29°. Температурата на морската вода е 22 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

Във вторник ще бъде много горещо с максимални температури между 37° и 42°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но след обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5 - 10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи - до 42 - 43°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, на отделни места в източните и планинските райони ще превали. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуация и на остров Корфу заради пожарите
Евакуация и на остров Корфу заради пожарите
Локомотив Пловдив обърна и разгроми Локомотив София в "железничарско" дерби с шест гола
Локомотив Пловдив обърна и разгроми Локомотив София в "железничарско" дерби с шест гола