НОВИНИ

Слънчево и по-топло време днес

слънчево топло време
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 21.07.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно в Източна България. Ще духа слаб северозападен, в източните райони до умерен северен вятър. Предстои и затопляне с максимални температури между 28° и 33°, в София около 28°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, а дневните температури ще са сред най-високите в страната. Максималните стойности ще са от 27° до 31°. Температурата на морската вода ще е около 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо. Ще духа до умерен северен, след обяд североизточен вятър.

Слънчево ще бъде в планините, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко, 21°-22° в Боровец и Пампорово до 26°-27° в Банско и Добринище. По най-високите върхове - не повече от 10°-11°. Ще духа до умерен северозападен вятър.

В сряда ще се задържи предимно слънчево, с малка вероятност за валежи. Ще бъде и горещо с максимални температури от 29° до 34°, малко по-ниски по Черноморието. От четвъртък до края на седмицата над Източна България ще се задържи слънчево, в Западна обаче ще расте вероятността за развитие на купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите ще гласуват вота на недоверие
Депутатите ще гласуват вота на недоверие
12-ият ден на протести в София продължи от сутринта до вечерта (обобщение)
12-ият ден на протести в София продължи от сутринта до вечерта (обобщение)