НОВИНИ

Слънчево, но ветровито в съботния ден

времето - вятър - птица
Снимка: Canva
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 19.10.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта на места в равнините ще има условия за образуване на слана, а по поречията - краткотрайни мъгли. Минималните температури в повечето места ще са от минус 2° на места в Западна България до 6° на морския бряг, в София - минус 2°.

Ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури ще са между 11 и 17°, в София - около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, на места в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните източни и югозападни райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5°, в отделни котловини и по-ниски, и в местата, защитени от вятъра ще има слана. Максималните температури ще са от 10-11° в североизточните до 17-18° в югозападните райони.

През първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в равнините и котловините ще има мъгла. Вятърът ще се задържи от изток-североизток, ще е слаб до умерен. Температурите ще се повишат и минималните ще бъдат между 2 и 7°, а максималните - между 17 и 22°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Георги Глушков в предаването "Зала на славата"
Гледайте Георги Глушков в предаването "Зала на славата"