НОВИНИ

Слънчево през деня, очакват се превалявания вечерта

слънчево деня очакват превалявания вечерта
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 06.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните - между 22° и 27°, в София - около 23°.

Ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от северозапад ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Вечерта и през нощта на места в Източна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но през деня ще е почти без валежи. Вечерта и през нощта на места от север на юг ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10 - 13°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 - около 8°.

В неделя над западните райони облачността ще е разкъсана, над централните и източните - предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна и там на места, както и в планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде предимно слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има в понеделник и вторник над Югоизточна България, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в много райони и ще стихва. Минималните температури ще са с 2 - 3 градуса по-ниски, а дневните бавно ще се повишават и в сряда максималните ще са между 22° и 27°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков и Сакраменто Кингс изпуснаха победата срещу Бостън Селтикс в късна драма
Александър Везенков и Сакраменто Кингс изпуснаха победата срещу Бостън Селтикс в късна драма
Жители на Харманли с пореден протест срещу бежанския център в града (СНИМКИ)
Жители на Харманли с пореден протест срещу бежанския център в града (СНИМКИ)