НОВИНИ

Слънчево време днес, затоплянето продължава

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 15.02.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, на места в котловините и по-ниски, а максималните - между 8° и 13°.

Ще бъде предимно слънчево, преди обяд с временни увеличения на облачността над източните райони от страната. След обяд ще духа слаб северозападен, в Източна България - северен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, след обяд - до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 7 - 9°, малко по-високи от температурата на морската. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите дни ще бъде слънчево, а затоплянето ще продължи. В четвъртък сутринта ще е почти тихо и на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В петък ще има временни увеличения на облачността, висока и средна.

През почивните дни вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Сутрешните температури ще се повишат и минималните в неделя ще са предимно между 3° и 8°, а дневните ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде променлива, в събота - по-често значителна, а на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.

В началото на новата седмица облачността бързо ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи. Със северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и дневните температури ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последен ден за регистрация на партиите за изборите
Последен ден за регистрация на партиите за изборите
Милан удари Тотнъм с гол на Браим Диас и гледа смело към реванша
Милан удари Тотнъм с гол на Браим Диас и гледа смело към реванша