НОВИНИ

Слънчево време, но с ниски температури сутрин

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 10.05.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за райони с много по-ниски от обичайните за сезона температури тази сутрин. Най-студено беше в Казанлък - 0°, Елхово - 2°, в Стара Загора, Видин, Шумен и Пазарджик - 3°, в София - 6°.

Днес денят ще е слънчев, с максимални температури между 20° и 25°, в крайните югозападни райони до 27°, а по Черноморието съществено по-ниски - между 13° и 17° . Температурата на морската вода е от 12 до 16 градуса. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-югоизток.

През нощта ще е безоблачно и почти тихо. Утре сутринта ще е все още твърде хладно, с минимални температури между 3° и 8°, в отделни райони и малко по-ниски - около 0°.

Максималните ще се повишат в сравнение с днес и ще са от 22° до 27°. На морския бряг температурите ще са между 15° и 17°, а тези на морската вода ще са от 11° по северното крайбрежие и до 16° по южното. През деня ще е слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и в източните райони - до умерен вятър от изток-югоизток.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Температурите още малко ще се повишат и максималните в курортите ще са между 15° и 18°, на Алеко около 11°.

Слънчево и по-топло ще бъде утре и навсякъде на Балканите. Валежи от дъжд, на места интензивни, ще има в много райони от Западна и Централна Европа, включително и на Апенините. В най-северните части от континента ще превалява все още сняг.

У нас в сряда денят ще започне със слънце, но след обяд, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми. В западните райони са възможни локални интензивни валежи и градушки. През нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми и на югоизток.

В четвъртък и петък отново повече слънце до обяд и превалявания в часовете около и след обяд. В събота ще преобладава слънчево време, а температурите съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преизбраха Бетина Жотева за председател на СЕМ
Преизбраха Бетина Жотева за председател на СЕМ
"Важното с Флора", епизод 6: Как политиците прекараха Великден
"Важното с Флора", епизод 6: Как политиците прекараха Великден